Sleduj mne! :-)

INSTAGRAM : BBworld_insta

sobota 16. ledna 2016

INFALLIBLE 24H MATTE - L´oréal Paris



A máme tady make-up. Přicházím s recenzí na Infallible 24H - Matte, který již podle názvu slibuje 24hodinové zmatnění. Na zadní straně se píše, že textura je medium a krytí vysoké. Já jsem si make-up pořídila, protože je určený na mastnou pleť. Měl by vydržet a matovat - to potřebuji!

Kupovala jsem ho v drogerii DM za cca 350Kč. Byla jsem neskutečně zvědavá a měla velká očekávání. Zatím s každým make-upem,  co jsem měla, se mi osvědčilo, že kolik hodin výdrže slibují, tak to číslo si vydělit 2 a to je jeho maximum. Což by v tomto případě znamenalo 12hodin. Ó, jak jsem byla naivní!!

Začnu tedy od začátku. Odstín „Vanilla“ je pro mě, typ pleti „Sněhurka“, super. Ani moc žlutý nebo růžový, zkrátka vyhovující. Rozhodně milé překvapení. 


Na ruku jsem si nanesla kapku velikosti hrášku a prsty rozmazala na obličej. Konzistencí je zcela vyhovující, nijak neteče a dá se skvěle rozetřít. Bez báze však zalézá do pórů, ale který make-up ne?! Pokračuji v procesu nanášení - zmatnění žádné, ale ani samotný make-up nebyl skoro vidět. Slibované „high coverage“ nikde. Takže jsem přidala další kapku a make-up navrstvila. To by už šlo. Hodně nízké krytí, jen tak pro sjednocení. Zkoušela jsem nanášet i štětcem a výsledek stejný. Zmatnění je minimální, po zapudrování ideální. (Pudr používám Stay Matte od Rimmelu.)



Po prvním použití jsem byla dost zklamaná, ale vždy se s novým produktem potřebuji sžít a přijít na to, jak ho pro sebe využít nejlépe. Když jsem doma, nikoho nečekám a nic nemusím, tak ho použiji. K tomuto účelu se jeví jako ideální.

Asi takové krytí bych si představovala jako vysoké, ale takhle vypadá ještě nerozetřený. Po úplném rozetření na fotce nebyl ani vidět.


Make-up jsem na sobě měla cca 8 hodin. Upřímně, nic zázračného.  Již po hodině/hodině a půl je nutno zapudrovávat. S pudrem po ruce a pravidelných úpravách je make-up ucházející. Vhodný na dny, kdy chcete sjednotit pleť, ale nepotřebujete být perfektní a bez chybičky.


 Za cenu a super dostupnost má 1. Za krytí (stačilo by, kdyby neslibovali vysoké) a výdrž má 3-. Make-up je na drogerii dobrý, to bez debat. A pokud nemáte úplně mastnou pleť, nepotřebujete dlouhou výdrž , tak jej mohu doporučit. 
NAKED - Urban Decay



V první řadě se hned přiznávám:  jsem naprostý UD milovník a na většinu věcí, co mám, nedám dopustit. To ovšem neznamená, že jsem se vším stoprocentně spokojená a budu jen chválit.

Podívejme se tedy konkrétně na první paletku z řady Naked. Tuhle krásku mám jen chvíli a tím pádem se ještě seznamujeme. Rozhodně ale přeskočila jiskra, a myslím, že z toho bude něco víc. Tím chci samozřejmě vyjádřit své prvotní nadšení. Barvy stínů jsou překrásné a nemůžu se jich nabažit. Často si paletku otevřu, jenom tak na ni koukám a užívám si té nádhery - stejně jako i u jejích sestřiček.




Nejprve k balení - 12 stínu po 1,3g v papírové, semišem pokryté,  krabičce. Na pohled i dotek příjemné, ale pro používání trochu nepraktické. Vše se na semiš chytá a o to víc paletka vypadá špinavě. Obalem se naštěstí nelíčíme. Čím se ale líčíme - a je součástí paletky - je štětec, který upřímně, stejně jako malé zrcátko, nestojí ani moc za zmínku. Stála mě 1380Kč.





Nyní se přesuneme k samotné pigmentaci stínů - je chvalitebná. Stejně jako ve škole, takže za 2. (Upozorňuji, že lepší stíny jsem nikdy neměla, ale pořád doufám, že tohle není těch 100%.)
Třpytivé stíny jsou bez výhrad. Trošku práší a při nanášení opadávají, ovšem  na druhou stranu barva na oku je stejná jako v paletce a vydrží celý den. To přísahám! ( Mně vydrží i bez primeru.) Matné stíny, které jsou v téhle paletce dva - Naked a Buck- jsou pigmentované méně. Tedy ve srovnání se stíny třpytivými /se šimerem z této paletky, ne celkově se všemi stíny. S podkladovou bází jsou matné na úrovni třpytivých bez báze. A třpytivé s bází jsou na 95% bez chyby! To jen abychom měli jasno. 



(Z prava) Virgin, Sin, Naked, Sidecar, Buck, Half Baked 

(Z prava) Smog, Darkhorse, Toasted, Hustle, Creep, Gunmetal


(1- Virgin, 2- Sin, 3- Naked, 4- Sidecar, 5- Buck, 6- Half Baked, 7- Smog, 8- Darkhorse, 9- Toasted, 10- Hustle, 11- Creep, 12- Gunmetal)

Můj nejoblíbenější stín je Hustle - mám ráda tmavé hnědé. Stín je se zlatým šimerem, žádné třpytky.
Paletka je laděná do teplých hnědých stínů. Poslední dva nejtmavší jsou až do modra. Je vhodná jak na každodenní jemné líčení, tak ale i na super výrazné večerní kouřovky.