Sleduj mne! :-)

INSTAGRAM : BBworld_insta

neděle 17. ledna 2016

NAKED 2 - Urban Decay




Kráska s číslem 2 byla moje první Naked paletka. Přes rok jsem po ní toužila a nakonec se mi sen splnil. Moje nejlepší kamarádka mi jí přivezla z Milána, protože se tenkrát ještě neprodávala v ČR. Dalo by se říct, že rok a půl jsem nepoužívala jiné stíny. To jen pro představu, jak moc jsem z ní byla unešená.




A mé nadšení trvá - koupila jsem si jí znova. To mluví asi za vše.




Stejně jako u Naked je i u Naked 2 stínů 12 po 1,3g. Balení je plastové s velkým zrcátkem. Oboje vnímám jako změnu k lepšímu. Zavírání je místo magnetu na zacvaknutí. Stará paletka mi jde hůř otevírat, nová zase naopak až moc lehce. Štěteček je hezký, ale tím klady končí - stejný jako u Naked. 

K třpytivým stínům - malinko práší, ale pigmentace je skvělá a drží jako „přibité“. Matné jsou zde tři - Foxy, Tease a Blackout. Čekáte, že matné budou zase v porovnání se třpytivými horší? Kdepak! Tease a Blackout jsou bez chybičky! Práší minimálně, pigmentace výborná a s primerem drží celý den i noc - vyzkoušeno! Foxy je vhodná spíše jako podkladový stín na celé víčko, nebo na rozblendění.




(Z prava) Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite



(Z prava) Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted, Blackout







(1- Foxy, 2- Half Baked, 3- Bootycall, 4- Chopper, 5- Tease, 6- Snakebite, 7- Suspect, 8- Pistol, 9- Verve, 10- YDK, 11- Busted, 12- Blackout)










Naked 2 byla dlouho moje velká láska a ani teď, když mám paletky všechny, jí nemám dost. Mé nejoblíbenější stíny jsou Foxy, Bootycall, Snakebite, YDK a Busted. Což je i vidět na druhé fotce. YDK jsem dokonce měla ještě i jako samostatný stín (můj první UD stín, společně s Midnight rodeo) - a pořád se mi neokoukal. Vždy, když nevím co, a jsem bez nálady dlouho něco vymýšlet, YDK zvítězí.



(Z prava) YDK, Midnight rodeo - hodně podobné stíny. Teplé třpytivé hnědé, s rozdílem velikosti třpytek (v Midnight rodeo jsou velké) a YDK je trošku tmavší a teplejší. 
NUDE REFLECTION & GLANCE  - Zoeva



Zoeva, jak většina víme, je známá svými úžasnými štětci. O těch jindy ;-)

Tenhle článek bych chtěla věnovat dvěma tužkám na oči. A vlastně klidně i obočí - jak je libo. Asi se hned na začátku zmíním, že se jedná o tužky gelové konzistence. Co se kajalových týče, nikdy mi nevyhovovaly. Žádné! Nevydrží, bývají tvrdé, často se lámou a následně nejdou ořezávat. Takže proto u mě na plné čáře vyhrávají obecně gelové.




Nyní už konkrétně k těm mým od Zoevy. Tužky jsou matné černé barvy, tudíž vypadají krásně. Jsou celé z plastu a nachází se v nich 1,20g produktu.  Vlastním je v odstínu Nude reflection a Glanc. Mám malé oči, takže černá je pro mě tabu. Proto tedy preferuji všechny možné odstíny hnědé. Úplně nejradši mám hnědo-zlaté.



Odstín Glanc je tmavá hnědá, ve které jsou na světle vidět nepatrné odlesky zlaté. Není matná, ale žádný křiklavý třpyt se rozhodně nekoná, nebojte. Proto by mohla být klidně vhodná i jako tužka na obočí. Ale to samozřejmě záleží, jestli Vám vyhovují odstíny, které Zoeva nabízí. Konzistencí je právě ideální i pro zafixování chloupků. 

Za to odstín Nude Perfection…Těžko popsatelná barva, protože nejvíc záleží na tom, z jakého úhlu na ni koukáte. Dokáže být světle-zlato-hnědá. Nebo taky stříbrná. Vždy se ovšem krásně třpytí, to se jí musí nechat.

(vpravo - Nude perfection, vlevo - Glanc)

Co se nanášení týče, nevidím žádný problém. Je středně měkká a tak aplikace na linku nebolí - zároveň se nijak neroztéká. Výdrž je na vodní lince slabá, což je velké mínus. Oproti tomu na dolní a horní (pod/nad řasami) drží skvěle.
Nedoporučuji ji nechávat dlouho otevřenou, vysychá. 

Použít se dá jako linka, stín přes celé víčko (může se slévat v záhybech oka) nebo jako podklad pod stíny.


Tužky patří k těm lepším, které jsem vyzkoušela. Kupovala jsem je na http://www.makeupandmore.cz/ a každá mě stála cca 180Kč. Jestli zde budu objednávat, určitě k nákupu nějakou znova přihodím. :-)
ERASE PASTE - Benefit



„Vymazávací pasta“ - tak by se dal přeložit název korektoru od Benefitu. Mnozí ho považují za Svatý grál, a proto je zcela na místě se mu podívat na zoubek.

„Brightening camouflage for eyes & face“. Přesně tato věta se píše na zadní straně produktu. Pojďme si to rozebrat - „Brightening“ má být rozjasnění. To souhlasí v případě, že si koupíte světlejší odstín, než je vaše pleť. O slově „camouflage“ by se taky dalo dost polemizovat, ale dobře. A „face“ je teda už úplně mimo. Kdo by si chtěl rozjasňovat obličej hutnou pastou, která má podle názvu vymazávat?

Balení je roztomilé, hodně holčičí. Je to malý růžový kalíšek s fialovým, šroubovacím víčkem. Připomíná, na první pohled, jelení lůj. Součástí je i malá plastová špachtlička pro hygienické nabírání produktu.
 Obsah je  4,40g a prodává se ve třech odstínech. Já mám samozřejmě ten nejsvětlejší. Je s podtónem do růžova =  velké plus. Krytí je střední. Po důkladném rozmazaní a zapracování do pleti až nízké. Bohužel ale i přes zapudrování mi zalézá a slévá se do vrásek. 
A co mi na něm vadí úplně nejvíc?? Konzistence. Mně připomíná Framykoin. Ano, tu hutnou a mastnou pastu. Jen vůně je jiná, řekla bych neutrální.

Fotka barvu zkresluje, ale minimálně. ( Odstín No.1 Fair)

Jako rozjasňující korektor tedy ne. A na zakrytí pupínků nebo jiných nedokonalostí? Korektor je mastný a nevydrží. A co si budeme povídat, to na pupínky vážně nechceme.  Nemluvě o barvě, kterou kvůli pouhým třem odstínům těžko přesně skloubíte s vaší pletí. Vůbec asi už nemusím dodávat, že projasnit (což korektor slibuje) nedokonalosti není ten nejlepší nápad.



I na této fotce je vidět, jak zalézá do vrásek/pórů. 


Kupovala jsem ho v Sephoře cca za 900Kč před třemi lety. Za tu dobu jsem ještě nepřišla na způsob, jak ho používat, aby mi seděl. Tudíž pro mě je velkým zklamáním.



SWEETHEARTS - Too Faced


„Something about berry“. Tak přesně takhle se jmenuje dnešní princezna. V první řadě je to tedy tvářenka. Anebo rozjasňovač? Rozjasňující tvářenka! Ze tří odstínů je toto ten nejtmavší, tudíž je vhodný pouze jako tvářenka. Nad lícní kosti je příliš tmavý, ale vlastně proti gustu…:-)




Ach to balení… To je tak slaďoučké. Ovšem na to, jak je velké, je v něm samotného produktu pouhých 5,5 g. 
Pigmentace je nádherná. Proužky se dají používat jak zvlášť, tak dohromady. Já preferuji použití všech tří najednou. Dá se perfektně vrstvit a blendit - jak podle potřeby, tak dle vašeho vkusu. A pozor - prášivost je minimální! 





Pro mě určitě jedna z nejlepších tvářenek. Jediný důvod, proč jí nepoužívám denně, je ten, že ne vždy mám náladu na ten ohromný lesk. Čistý růžový šimer. Na léto jak dělaná. Na zimu už trochu křiklavá. Samozřejmě ale záleží na každém.

Na fotce je hodně navrstvená. 

Takhle je už krásně nositelná. :-)


Tvářenku jsem kupovala v Sephoře. Po slevě za 410Kč. To jsem tam nemohla nechat, i kdyby se mi jen válela doma. Ale co se nestalo - jsem z ní nadšená a vřele doporučuju! I já sama plánuju koupi dalších dvou odstínů.