Sleduj mne! :-)

INSTAGRAM : BBworld_insta

pátek 5. února 2016

NUDE rtěnky

Hey Nude - Catrice X Nude love - Essence




A máme tady další srovnávací článek. Tentokrát se podíváme na zoubek Catrice a Essence. Jsou to moje dvě nejoblíbenější (a nejpoužívanější) rtěnky. A to hlavně kvůli jejich barvě.





Jsem ten typ, který používá rtěnku v podstatě jako balzám. Takže jsem schopná se malovat klidně i 4x do hodiny. Absolutně to není problém, ba naopak, je to u mě klasika. Tím chci naznačit, že když rtěnka nevydrží, mě vůbec netrápí.










Nejprve se vrhneme na Essence. Balení je plastové, obyčejné, ale hezké. Barva je tělová, s podtónem do růžova. To se mi moc líbí. Je to sice nude barva, ale na rtech nedělá „mrtvolný efekt“ (nebo jako kdybyste místo rtěnky měli korektor). Je bez třpytek a šimeru, ale není matná. Trochu se leskne. Je ovšem malinko sušší. To znamená, že když máte suché/popraskané rty, tak to zvýrazní. Nečekejte ani žádnou hydrataci. Jen rty na chvilku zabarví. Na rtech je příjemná, nelepí, nedrolí se. Myslím, že za tu cenu je vážně super. A jako největší plus shledávám dostupnost a velkou škálu barev.



Catrice je o stupínek lepší. Už samotné balení je skleněné a luxusnější. Barva je opět tělová, ale více do hněda. Možná, že i trochu právě jako ten korektor. Naštěstí na rtech vypadá skvěle. Je rozhodně méně sušší, než ta od Essence. Podle mě až krémová. Ta ty malé prasklinky na puse i odpustí. :-) Zase ale nečekejte žádnou závratnou výdrž. Je to spíš hodně pigmentovaný a málo hydratující balzám. Samozřejmě stejné klady, jako u Essence, jsou cena, dostupnost a barvy.



(Hey Nude, Nude love)


Nejsem na rtěnky nějak náročná. Víc si potrpím na balzámech a jeleních lojích. Pro mě jsou obě vyhovující. Když bych vzala všechna pro a proti, tak bych jim dala 6 - 7 bodů z 10, protože jsem s nimi opravdu spokojená. Ale jak říkám, nejsem v tomhle úplně objektivní, stačí mi málo.