Sleduj mne! :-)

INSTAGRAM : BBworld_insta

pátek 22. ledna 2016

LASTING FINISH x STAY MATTE - Rimmel

Lasting finish


Stay matte
(Ano, je hodně používaný. ;-))

  
Jste ten typ, co bez pudru nedá ani ránu? Nebo jej používáte jen na zafixování make-upu a tím končíte? Ať je vaše použití jakékoliv, podívejte se na srovnání těchto dvou od Rimmelu. Stejná značka, ale podobnost pudrů je minimální.

Nejprve k nejznámějšímu pudru od Rimmelu a sice k Stay matte. Balení je obyčejné, plastové, zkrátka praktické. Produktu je 14g, což je na zapečený výrobek dost. Vyrábí se v několika barvách, včetně transparentního, který preferuji.



Slibuje dlouhou výdrž a to myslím, že i souhlasí. Samozřejmě je nutno cca po 2-3 hodinách přepudrovávat, o tom žádná.  Trochu práší, tím lépe se nanáší. Doporučila bych ho na normální, až mastnou pleť. Na suchou určitě ne. Po nanesení je na pleti lehký a příjemný, ale postupem času, jako kdyby se vpil, a začne dělat dost viditelný nános. Nevím úplně jak to popsat. Fráze, že dělá masku, je tady asi na místě.




Na zafixování make-upu je jednička. Během dne, na menší úpravy, bych volila nějaký jemnější.  Třeba právě našeho druhého adepta - Lasting finish.


Jak jsem se už zmínila na začátku, tak rozdíl mezi těmito pudry je vážně velký. A začneme hned balením. Také plastové, ale tohle je už propracovanější. Má dvě patra - nahoře je samotný pudr a dole zrcátko s „labutěnkou“. V nouzi použitelné. Produktu tady máme už méně, pouhých 7g. Jako plus beru, že nepráší, takže tolik neubývá.




Mám barvu 001 Light porcelain a je světloučká. Dalo by se říct, že pudr je transparentní. Je vhodný jak na suchou, tak normální pleť. Na mastnou se použít dá, ale pak nečekejte nic zázračného.
Po nanesení je hodně jemný, lehký a téměř neviditelný. Zkrátka naprostý opak Stay matte.
Když je porovnám, tak Stay matte je hrubší, „hutnější“, krycí a vydrží déle. Lasting finish nedělá masku a s pletí splyne.



Oba jsem kupovala v DM drogerii. Stay matte stojí cca 120Kč a Lasting finish cca 170Kč. Všimněte si, že dražší je Lasting finish, kterého je o 7g méně! Je už na každém jaký má typ pleti a co od pudru očekává a vyžaduje.


Já mám pleť normální a víc mi vyhovuje Stay matte. Upřímně - Lasting finish si už nekoupím. Ničím výjimečný, nezaujal.